Home / Ta hand om dina fynd

 

Vi har tidigare skrivit om att inreda sitt hem med stil och finess, det inlägget kan du läsa här. I samma inlägg lyfte vi också det här med personliga hem, och hur en gör för att skapa det. Att handla på loppis är en av sakerna man kan göra för att få ett mer personligt boende, detta för att man på loppmarknad, second hand eller i antikaffärer lättare hittar unika föremål och inredningsdetaljer.

Denna bana om personlig inredning och loppisfynd tänkte vi fortsätta på, och i en artikel från Göteborgs Posten har man skrivit om hur man tar hand om sina loppisfynd – någonting som självklart är väldigt viktigt. Det är ju så att man under sommaren vnaligtvis går på mängder av loppmarknader, och när hösten kommer kan en slå sig ner i sin soffa och se över de fynd som gjorts. Det är nu det är dags att se över hur de bäst kan användas och vad du kan göra för att få de så snygga so möjligt. Att göra om sina möbler från loppmarknader är inget ovanligt utan någonting som många gör, speciellt vanligt är det bland de som gillar att ha shabby-chic inredning i sitt hem. Har du exempelvis köpt en byrå av äldre slag finns det mängder av saker du kan göra med den för att personifiera den och för att fräscha upp  den. Men ett varningens finger ska lyftas när det handlar om att göra om sina möbler. Det kan vara så att din möble har stått på ett dåligt ställe innan den såldes (källare, utomhus, kall sommarstuga med mera) och det är någonting som kan göra att materialet förstörs. Speciellt om din byrå är av träd. Då påverkas möbeln av luftfuktigheten och när byrån sedan tas in är det lätt att lådor slår sig eller fanéret spricker. I artikeln från Göteborgs Posten skriver man hur detta kan hanteras:

Julia Norman tipsar om att ta det steg för steg – att fråga på plats hur möbeln har förvarats på sistone, och sedan försöka härma den miljön så gott det går i början. Ställ den i källaren ett tag, eller sänk inomhustemperaturen under det första halvåret. Luftfuktigheten kan höjas genom att ställa en skål med vatten under möbeln eller vid ett element i närheten.