Home / Nils Dardel, populärare som aldrig förr

 

När det kommer till konst och konstvärlden så är det en spännande värld man hamnar i där allt möjligt kan hända. Speciellt när det handlar om Nils Dardel.

Konstnären Dardel var en mycket spännande karaktär som fångade en stor grupp människor. Nyligen såldes en tavla vid namn Vattenfallet för 25 miljoner kronor. Något som sköt i taket rekordmycket. Utgångspriset började på 14 miljoner och efter tio snabba minutrar klubbades tavlan för nästan det dubbla. Detta storslagna pris kan ha att göra med att Moderna Museet i Stockholm precis visat en stor utställning med konstnären och att han just nu är på allas läppar och även fått bra kritik. De flesta känner till hans mest populära verk Den döende Dandyn, men han har så otroligt många fler intressanta tavlor. Kanske kan detta leda till att man själv får inspiration till att skapa antingen genom måleri eller fotokonst och låter sina väggar prydas av canvas med sin egen konst.

 Ett hem med konst

Att fylla sitt hem med konst är något som alla kan och bör göra för att få en bra stämning i hemmet. Visst, konst för miljoner är att ta i, men det finns otroligt mycket om man bara väljer att öppna sina ögon. Det finns många auktionssajter med otroligt många vackra målningar och litografier du kan komma över för en billig peng. Och när du väl börjat intressera dig så kommer du se på tavlor på ett helt annat sett och se dess skönhet och hur mycket det gör för ditt hem att ha vackra saker på väggarna – köpt konst eller den du skapat själv. Och, om du vill ha Dardel så kan du köpa dig en poster på Moderna Museets presentshop.