Home / Konsten har inga begränsningar

 

Konst är i mångas ögon ett relativt begränsat begrepp men man bör komma ihåg att det finns skillnader mellan det som brukar kallas för bildkonst och det betydligt vidare begreppet konst. Även om man kan anpassa sin egen begreppsbild efter det klart definierade i samhället, finns det samtidigt chansen att föra in det man själv tycker passar in innanför ramarna.

Konsten har fått en större spridning

Mode och trender har länge varit något som många har sett ner på. Mode och trender har inte varit något intellektuellt och det har samtidigt associerats med lättja och ombytlighet.  Idag har bilderna av modevärlden börjat förändras. Dels finns det på Stockholms universitet kurser inom Modevetenskap, dels har de olika modeveckorna runt om i världen fått en högre status. Den nyare teknologin med internets alla möjligheter och nu även de sociala medierna, har modet dessutom blivit till en del som allt fler har möjligheten att ta del av. Bloggar uppdateras med de senaste bilderna från catwalken får en betydligt större spridning än tidigare, till hem och platser dit informationen har haft svårt att nå tidigare.

Inte bara de sociala medierna hjälper konstens alla former att spridas till nya platser runt om i hela världen. Även det faktiska modet kan spridas betydligt lättare. Idag går det ju nämligen att inte bara titta runt på nätet efter mode från världens alla hörn, utan även att handla direkt på nätet och få det skickat hem till sin egen adress. Det gäller allt från klänningar, kostymer till fina smycken på nätet. På så sätt kommer modet och därmed konsten närmare den enskilda individen, både när det gäller inspirationen och det bärbara modet.