Home / Bildkonst på kläder

 

Bildkonst har i princip alltid varit stort. Oavsett om det gäller foto, teckningar eller målningar så är bildkonst något som människor har beskådat och njutit av i många år. Hela tiden utvecklas både konsten, trenderna och teknikerna inom alla bildkonstens områden och när man trodde att man hade sett allt så kommer det alltid något nytt och överraskar.

Senaste nytt

Även då det länge har varit populärt med t-shirts och andra klädesplagg med tryck och bilder av olika slag så har det även inom denna kategori nyligen kommit något helt nytt. Det senaste inom bildkonst på kläder är nämligen en t-shirt-prenumeration där man varje månad under ett års tid får hem en ny t-shirt med ett nytt bildtryck på framsidan, skapad av en designer eller konstnär. Förutom detta pryds dessutom t-shirtryggen av en aktuell artikel. Artikeln kan handla om någon världsnyhet, ett rådande problem eller ett hett ämne. Oavsett vad kommande månads t-shirt har att erbjuda för artikel och bildtryck så är det med största sannolikhet något fantastiskt snyggt, coolt och relevant.

För den som hellre bär t-shirts med sina egendesignade tryck finns det många företag som har valt att satsa på just detta. Hos många fotobutiker eller rena tryckerier kan man lämna in den t-shirt man har köpt samt den bild eller design man skulle vilja ha tryckt på t-shirten. Tryckeriet eller butiken fixar då detta åt dig och trycket håller precis lika bra som när man köper en vanlig t-shirt med tryck från butiken. På Kulthurhuset i Stockholm finns pysselverkstaden Lava där man kan göra en mängd olika pyssel. T-shirt-tryck är en av dem. Dock har detta tryck en tendens att släppa lättare än när man går till ett professionellt tryckeri. Men det kanske handlar mer om personen som trycker än om själva tryckmaskinen.